Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε προς τιμήν του χωριού μας, του Βλασίου. Το Βλάσι αποτελείται από ένα συνονθύλευμα σπιτιών εγκλωβισμένο σε μια πράσινη όαση, ζωντανή απόδειξη ότι η φύση έχει μείνει αναλλοίωτη σε κάποια μέρη του πλανήτη μας. Το χωριό μας στοιβάζεται στους πρόποδες του βουνού που φέρει το όνομα Καράβα. Το πανέμορφο τοπίο μας προσφέρει γαλήνη και τη δυνατότητα να ξαναέρθουμε σε επαφή με τη φύση. Αφιερώνουμε λοιπόν το ιστολόγιο αυτό στο Βλάσι και προσπαθούμε να το φέρουμε 'κοντά' σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται συχνά. Τέλος, επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ιστολόγιο μακριά από πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες αντιπαραθέσεις οι οποίες δε συνάδουν με το πνεύμα του.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σκέψεις για το Βλάσι

Στα 1060 μέτρα μας φαίνονται όλα διαφορετικά! Ερχόμενος στο Βλάσι κατάλαβα ένα πράγμα... Πόσο σημαντικό είναι για όσους μένουν στις πόλεις να αναπνέουν καθαρό αέρα και να έρχονται σε επαφή με τη φύση! Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί και υπερήφανοι που καταγόμαστε από αυτό το χωριό। Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο το χωριό που μας κάνει υπερήφανους αλλά και οι σχέσεις μεταξύ φίλων και συγγενών που διατηρούνται χρόνια τώρα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν। Οι ισχυροί δεσμοί των κατοίκων του χωριού προέρχονται από την αγάπη τους για το χωριό και το σεβασμό στην ιστορία του και τις αξίες που αποπνέει। Μην ξεχνάμε ότι οι γονείς μας έζησαν αρκετά χρόνια της ζωής τους εκεί, ένα λόγος παραπάνω δηλαδή, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του χωριού। Το Βλάσι είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: "οι παραδόσεις είναι για να μένουν, όχι για να σπάνε!"


Bardai: Χαιρετώ τους επισκέπτες μας και ζητώ τη κατανόησή τους για τη μακρόχρονη απουσία μου. Σκέφτηκα να μην δημιουργήσω νέ αανάρτηση γιατί αυτό που θέλω να κάνω ουσιαστικά είναι κάποιες σκέψεις για το χωριό μας.
             Το λοιπόν, θα πρότεινα κάποιες αλλαγές για το περιβάλλον του χωριού μας και θα ήθελα τη γνώμη των επισκεπτών πριν τις προτείνω στη κοινότητα. Σαν 1η σκέψη θα έλεγα να κινηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες για την τοποθέτηση αιολικών γεννητριών, οι οποίοες θα προσφέρουν ρεύμα στο χωριό, σε 1η φάση και αργότερα και στα γύρω χωριά, όλο το 24ωρο. Σκέφτηκα τη τοποθέτηση αιολικών γεννητριών διότι έχουμε δυνατά ρεύματα αέρα, τα οποία διασχίζουν το λεκανοπέδιο και περνούν στο σημείο του πυροφυλακίου. Αν εγκριθεί η τοποθέτηση ομόφωνα θα διεξαχθεί μελέτη και έπειτα θα ενημερωθούμε για το κόστος της εγκατάστασης.
Σαν 2η σκέψη θα πρότεινα την εγκατάσταση ασύρματης επικοινωνίας με το διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους. Προσωπική μου πρόταση θα ήταν η τοποθέτηση ενός ασύρματου κόμβου διανομής διαδικτύου σε ένα κεντρικό σημείο του χωριού για να μπορούν όλοι να συνδεθούν. Ο κόμβος θα έχει επικοινωνία είτε μέσω 3G, το οποίο ενδέχεται να μην προσφέρει ιδιαίτερη ταχύτητα, είτε μέσω xDSL, το οποίο επίσης θα είναι ασθενές διότι ο γειτονικότερος κόμβος απέχει μεγάλη απόσταση είτε με τη χρήση δορυφορικής σύνδεσης, το οποίο θέλει πολύ μελέτη και ενδέχεται να μην είναι και κερδοφόρο.
Σαν 3η σκέψη θα πρότεινα την τοποθέτηση μπασκέτας στο χώρο του χωριού για την ψυχαγωγία και την άθληση των νεότερων.
Σαν 4η σκέψη θα πρότεινα την τοποθέτηση διαγραμμίσεων προκειμένου να σχηματιστούν θέσεις παρκαρίσματος για τα αυτοκίνητα και μεταγενέστερα το τσιμεντόστρωμα κάποιου χώρου για τη δημιουργία περαιτέρω θέσεων. Αυτό το προτείνω γιατί τις μέρες που θα υπάρχει εκτεταμμένη κίνηση (15άυγουστος) παρουσιάζονται προβλήματα με το παρκάρισμα και τη διέλευση αυτοκινήτων.
        Παρακαλώ να διαβάσετε τα όσα ανάρτησα, να προτείνετε μέσω σχολίων ότι άλλο θεωρείτε σημαντικό και να δηλώσετε αν συμφωνείτε με τις απόψεις μου. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Χαιρετώ και πάλι. Το λοιπόν, προτάθηκαν τα ανωτέρω και κάποια επιπλέον αιτήματα εγγράφως. Ακόμα προστέθηκαν τα εξής:
Η τοποθέτηση πινακίδων για την κατάδειξη των σημείων αναφοράς
Η δημιουργία ενός κέντρου ψυχαγωγίας σε στυλ club-bar και
Η τοποθέτηση επιπλέον κάδων σκουπιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου